www.almissa.com

Omiš, Croatia

 

- Site map

- Picture Gallery

- Video Gallery

- Information

- History

- Arts, Culture &...

- People

- News

- Chat Room

- Curiosity

- Search

- Links

- Guestbook

- WEB Statistics

- Send E-Card!

- What's new?

 

Contact Us!

© 2003-2008 www.almissa.com. All rights reserved.


POČELO POTPISIVANJE PETICIJE ZA HITNU IZGRADNJU OMIŠKE OBILAZNICE

Piše: Pero Livajić; Fotografija: Antonija Družić

 

[Pritisnite za uvećanu sliku!]

Omišani potpisuju peticiju I

Realizacija oko 200 milijuna eura vrijednog prometnog pravca, kojim bi se konačno, na najfrekventnijem potezu, rasteretila stara Jadranska magistrala, planirana je, prema projektu u čak tri faze odvijanja - od Trogira do Solina, zatim od Stobreča do Dugog Rata, te napokon od Dugog Rata do Omiša.

Sve se mora završiti krajem 2008. godine, u što je, kako smo već pisali, teško povjerovati, ako se zaista ne krene raditi istovremeno na svim djelovima. Ali, poznato je, trenutno se, na cijelom zahvatu, probija samo čvorište u Kaštelima. I nigdje drugdje ništa, a 2007. je skoro pred vratima.

- "Očito je da se zabrinjavajuće kasni s čitavim poslom, naročito izgradnjom omiške zaobilaznice i sada je već sigurno kako 97 milijuna kuna, predviđenih u programu za 2006.godinu, neće uopće biti utrošena" - tvrdi Nikša Čečuk, predsjednik Udruge građana "Omiška stina".

Ta je udruga, zajedno s udrugama "Sv.Leopold Mandić-Zakučac" i "Društvom Poljičana-Sv.Jure-Priko", uputila i javni apel za bržim pristupanjem radovima, vitalno značajnim u razvoju grada.

 

[Pritisnite za uvećanu sliku!]

Omišani potpisuju peticiju II

Sadašnji je tijek prometnica kroz Omiš, tvrde, neodrživ jer, osim što remeti normalan život stanovništva, zbog predugih čekanja na ulazima izolira mjesto kao turistički centar.

- "Svako prolongiranje izgradnje znači prihvaćanje postojećeg, i još goreg budućeg, stanja. Obilaznica Omiša bi morala biti prioritet u cjelokupnom izmještanju državne ceste D-8. To je najteža i objektivno najzahtjevnija dionica i, po pravilima struke, trebalo bi je prvu započeti i dovršiti, uz nužno umetanje čvora Omiš-centar, prema prijedlogu skupine autora s fakulteta građevinarstva i arhitekture iz Splita" - stoji u tekstu poslanom na više mjerodavnih adresa, od Gradskog poglavarstva do Ministarstva prometa i veza.

 

Objavljeno: 22. studenog 2006.    
IZVOR: "Slobodna Dalmacija"

 

 

 

  Back to "Aktualnosti Omiša"                                                                 Top of page                                                                                     Back to "News"